דברים שחשוב לדעת לפני ועדה רפואית

דברים שחשוב לדעת לפני ועדה רפואית

ועדה רפואית מתקיימת בביטוח לאומי במצבים בהם אדם תובע נכות רפואית על מנת לקבל זכאות לקצבאות, מענקים, סיוע סיעודי וכו'. הועדה מורכבת מרופא מומחה בתחום הפגיעה של הנפגע ומזכיר ישיבה שתפקידו לרשום את דו"ח הועדה. הועדה לרב נמשכת מספר דקות בודדות ובמסגרתה תיתכן אפשרות של בדיקה גופנית. הועדה מוגדרת כדרג ראשון, ובמידה ומעוניינים לערער, יש להגיש בקשה לדרג שני תוך 60 יום מקבלת ההחלטה של הועדה הרפואית.

 

מהי ועדה רפואית?

בועדה הרפואית מתקבלות החלטות שלעיתים יכולות לחרוץ גורלות בקרב התובעים. כדי לדעת לקראת מה אתם הולכים ולהיערך לכך על הצד הטוב ביותר, הנה לפניכם מספר דברים חשובים על תהליך הועדה הרפואית.

 

  • אמנם במרבית הועדות ישנו רופא אחד, אך לעיתים ובמקרים מורכבים יותר יהיו שני רופאים בועדה ואף שלושה – תלוי במצבו הרפואי של התובע ובפגיעות הרפואיות שלו.
  • מפאת קוצרה של הועדה, חשוב להגיע מראש עם נקודות כתובות ולתמצת את התלונות הרפואיות. מי שמרגיש שאינו יכול לומר זאת בעל פה מפת קושי בדיבור תכליתי, חשש או לחץ, יכול לכתוב את הנקודות על דף ולמסור אותם לרופא בועדה.
  • מסמכים רפואיים וחוות דעת רפואיות הינם חשובים ביותר במעמד הועדה. יש להביא אתכם כל מסמך המפרט את בעיותיכם הרפואיות בגינן אתם תובעים את הנכות – סיכומי מחלה, סיכומי אישפוז, תוצאות בדיקות, חו"ד רפואיות והמלצות מגורמים רפואיים בדבר אחוזי הנכות אותם מגיע לכם לקבל וכו'.
  • רופא הועדה רשאי לערוך לכם בדיקה גופנית ותוכלו לבקש שמלווה מטעמכם יהיה נוכח בה.
  • חשוב לשמור על אווירה רגועה במהלך הועדה ולא לבזבז את הזמן הקצר בוויכוחים ובהתנגדויות.
  • לפני החתימה על הפרוטוקול, חשוב מאוד לקרוא אותו היטב ובמידת הצורך לתקן פרטים שגוים.

 

ערעור על ועדה רפואית

תביעה למימוש זכויות מוגשת בדרג ראשון – הועדה הרפואית, ובדרג שני – ערעור על ההחלטה שהתקבלה בדרג הראשון. במסגרת ערעור על ועדה רפואית יושבים 3 רופאים שאינם רופאי המוסד לביטוח לאומי והם רשאים לשנות את החלטת הועדה. את הבקשה לערעור יש להגיש תוך 60 יום מקבלת ההחלטה הראשונית של הדרג הראשון. לפני הגשת הבקשה, יש לקרוא היטב את הדו"ח המסכם, להבין את הסיבות לדחייה וללמוד את הנימוקים. מומלץ להיעזר לצורך זה באיש מקצוע. לאחר שנמצאו הסעיפים בהם לדעת התובע לא נקבעה לו הנכות הרפואית לה הוא מצפה ותואמת את מצבו הרפואי, יש להגיש מסמכים רופאים וחוות דעת נוספות שיכולות לחזק את הטיעונים שלו. בוועדה לערעורים יפרט הרופא החתום את הסיבות בגינן הוא סותר את החלטת הדרג הראשון וקובע נכות, לכן לחו"ד רפואית יש משמעות רבה מאוד. החלטת הועדה לערעורים הנה סופית ולא ניתן לערער אליה, אלא בשאלה משפטית בלבד לבין הדין האזורי לעבודה.

מומלצים

דילוג לתוכן